God of War verkoopt goed op PC

Vorige week vrijdag verscheen God of War op PC. En dat het spel niet alleen populair is bij PlayStation-gamers, bewijzen de cijfers op Steam. Op basis van omzet was God of War vorige week de bestverkopende game. Zo stond het op de verkooplijst voor Monster Hunter Rise, dat twee dagen eerder uitkwam.

Op de dag van de release haalde het spel een piek van ongeveer 60.000 gelijktijdige spelers. Dit is meer dan Sony’s andere PC-releases Horizon Zero Dawn (piek van 56.557 spelers) en Days Gone (piek van 27.450 spelers). Deze cijfers gelden alleen voor Steam. In de realiteit zijn er heel wat meer mensen die God of War op PC spelen want de game is ook beschikbaar via de Epic Games Store.

In 2022 zullen ook Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy de sprong naar PC maken.

Eerder liet God of War Director, Cory Barlog, weten dat PC-ports van PlayStation-exclusives het gevolg zijn van de aanhoudende vraag van de ontwikkelaars zelf.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.