Sony opent registraties voor aankoop van PlayStation 5-console via PlayStation Direct

Door de schaarste zou je bijna vergeten dat de PlayStation 5 inmiddels 14 maanden oud is. Toch zal het ook in 2022 moeilijk zijn om aan een exemplaar te geraken. Daarom heeft Sony beslist om mensen een kans te geven om een PlayStation 5-console rechtstreeks bij het bedrijf te kopen.

Betekent dit nu dat je zeker gaat zijn van je PlayStation 5-console? Helaas niet. Je zal je eerst moeten registreren met je PlayStation-ID en aangeven dat je marketingmails wenst te ontvangen. Indien je geselecteerd wordt, zal Sony per e-mail contact met je opnemen met verdere instructies en details.

De registratie is momenteel geopend voor mensen uit de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg. In de VS bestaat dit systeem al sinds september 2019.

De kans om op deze manier aan een PlayStation 5-console te geraken, lijkt mij echter zeer klein al is het natuurlijk altijd wel de moeite om het te proberen. Scalpers worden op deze manier uitgesloten. Aangezien Sony dit systeem al langer toepast in de VS, vraag ik mij af waarom dit niet eerder in Europa kon.

Registreren kan je via deze link.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.