fbpx

Nieuw PlayStation-patent suggereert dat PS5, en mogelijk PS4, eindelijk backward compatibility met PS3, PS2 en PS1 krijgen

PlayStation 5

Bij Xbox is het reeds een hele poos mogelijke om oude(re) games te spelen op je fonkelnieuwe console. Iets waar ook PlayStation gamers reeds jaren om vragen. Het ziet er nu naar uit dat het binnenkort (eindelijk) mogelijk zou (kunnen) worden.

Een nieuw patent van Sony Interactive Entertainment dat online is opgedoken, en waar we de naam opmerken van Mark Cerny, het brein achter de PlayStation hardware, wijst in die richting.

Dat patent dat als omschrijving “Achterwaartse compatibiliteit door gebruik van spoofklok en fijne korrelfrequentie” meekreeg wijst erop dat PlayStation werkt aan achterwaartse compatibiliteit. Dit vermoedelijk om oude PlayStation-consoles vrij te geven op de PS5, en misschien de PS4.

Er is niets in het patent dat suggereert dat het iets te maken heeft met het mogelijk maken van achterwaartse compatibiliteit voor PS3-, PS2- of PS1 games, maar dat is natuurlijk waar iedereen meteen op hoopt.

Natuurlijk verschenen er de voorbije maanden meer patenten van Sony online, dus voorlopig is niets zeker. Maar wie weet…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d