PUBG: Battlegrounds dubbel zo populair sinds het free-to-play werd

PUBG Battlegrounds

Sinds gisteren is de oer-Battle Royale-game, PUBG: Battlegrounds gratis om te spelen. En dat heeft blijkbaar zo zijn impact op de spelersaantallen.

Volgens SteamDB was er gisterenavond een piek van zo’n 670.000 gelijktijdige spelers. Een mooi aantal. Zeker als je weet dat de vorige dagen, toen de game nog niet free-to-play was, er gemiddeld 355.000 spelers gelijktijdig aan het vechten waren op de battlegrounds van PUBG. Deze cijfers vallen in het niets als je kijkt naar het hoogste aantal spelers ooit. Dat waren 3.257.248 gelijktijdige spelers en werd vier jaar geleden opgemeten.

Dat succes heeft jammer genoeg ook een keerzijde. Want Twitter-gebruiker Daniel Ahmad meldt dat er maar liefst 13 keer meer negatieve reacties zijn geplaatst op Steam. Deze hebben niet te maken met eventuele serverproblemen. Maar deze negatieve reacties zijn afkomstig van misnoegde gebruikers die in het verleden betaald hadden voor de game of door gamers die klagen over cheaters.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.