PlayStation krijgt dit jaar een populaire Xbox exclusive

Console exclusives, het is voor sommige mensen dé reden waarvoor ze voor een bepaalde console kiezen. Recent zien we echter dat bijvoorbeeld heel wat PlayStation exclusives hun weg vinden naar pc via Steam. De volgende in het rijtje zou een Xbox exclusive zijn die de overstap maakt naar PlayStation dit jaar.

Het zou hier, volgens Tom Henderson, gaan om de Xbox (Game Pass) exclusive The Ascent, een actie sci-fi RPG van de hand van Neon Giant.

De officiële omschrijving van de game luidt als volgt: “The Ascent is een solo en co-op Action-shooter RPG die zich afspeelt in een cyberpunk wereld. De mega corporatie die jou en iedereen bezit, The Ascent Group, is zojuist ingestort. Kun jij overleven zonder het bedrijf?

De game is door de ESRB beoordeeld voor PS5 en PS4, wat meestal een sterke indicatie is dat er officieel nieuws aan zit te komen.

Tom Henderson suggereerde onlangs reeds dat Sony mogelijk een PlayStation-event in februari plant vol met aankondigingen en onthullingen voor het komende jaar. Misschien komen we daar meer te weten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)