YouTuber maakt adapter voor PS5 DualSense-controller, zodat deze met één hand kan worden bediend

Wat zijn we toch gelukzakken dat we kunnen gamen. Toch? Jammer genoeg is dat niet voor iedereen mogelijk omdat sommige personen bijvoorbeeld slechts één hand hebben, en je er twee nodig hebt om een controller te gebruiken.

Microsoft kwam hiervoor echter reeds een paar jaar geleden met een oplossing, namelijk de Microsoft Xbox Adaptive Controller. Maar voor PlayStation bestaat er zoiets niet, al komt daar binnenkort misschien verandering in.

Een YouTuber, genaamd Akaki Kuumeri, ontwikkelde een design voor een adapter voor de PS 5 DualSense-controller, zodat deze met één hand kan worden bediend. Dit design voegt een opklikbare adapter toe waarmee de linkerjoystick kan worden bestuurd door de controller op een plat oppervlak te balanceren en zo de hele controller te bewegen.

De adapter zorgt ervoor dat alle ingangen toegankelijk zijn aan de rechterkant van de controller, inclusief extra triggers.

De adapter is gemaakt met een 3D-printer en Kuumeri heeft het ontwerp online geüpload zodat iedereen die geïnteresseerd is het kan namaken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)