Age of Empires 4 zou de overstap maken naar Xbox

Age of Empires 4

Met Age of Empires 4 zette Microsoft de reeks weer wat steviger op de kaart. Al is het voorlopig enkel mogelijk voor pc-gamers om met deze titel aan de slag te gaan. Daar komt binnenkort misschien verandering in.

Dat het RTS-genre zeker speelbaar is op console dat bewees Microsoft jaren geleden reeds met de Halo Wars-games. Dus op dat vlak is het niet onlogisch dat ook Age of Empires 4 op console speelbaar is.

Twitter account @ALumia_Italia stootte op een product listing met de codenaam XIP_CAR_JANUARY_2022 die beschikbaar zou zijn voor intern testen op de Xbox Insider Hub. “CAR” is hier een afkorting van “CARDINAL”, wat de codenaam is die Microsoft heeft toegekend aan Age of Empires 4 voor intern testen, terwijl XIP waarschijnlijk verwijst naar “Xbox Insider Preview”.

Nog niet zo lang geleden zei Adam Isgreen, creative director bij World’s Edge, het interne Microsoft-team dat verantwoordelijk is voor Age of Empires, dat Microsoft na de lancering van Age of Empires 4 op de PC zou onderzoeken of het spel ook op Xbox zou kunnen worden uitgebracht.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)