Nieuwe gameplay video voor Dark Souls-kloon Bleak Faith: Forsaken

Met Demon’ Souls en nadien Dark Souls zette ontwikkelaar FromSoftware een nieuw genre neer. En wat een genre! Voor heel wat teams reden genoeg om een graantje mee te pikken van dit succes. Denk maar aan The Surge om er eentje op te noemen, of recent nog Mortal Shell.

De volgend in het rijtje is Bleak Faith: Forsaken, een Dark Souls-kloon in ontwikkeling bij Archangel Studios.

Bleak Faith: Forsaken is een third person open-wereld survival horror actie RPG, die inspiratie haalt uit de Dark Souls-serie. In deze game kruipen we in de huid van een van de Forsaken; de laatste grens van de mensheid tegen de groeiende verschrikkingen van de Omnistructuur.

De game verschijnt later dit jaar op pc (Steam).

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)