Het nieuwe seizoen van 2022 start in League of Legends en League of Legends: Wild Rift

Arcane League of Legends

League of Legends is nog steeds een van de meest populairste, of misschien wel de populairste MOBA’s die er bestaan. Riot Games blijft er dan ook alles aan doen om de game up to date, fris en boeiend te houden voor de fans. Dat is in 2022 niet anders.

Hoog tijd om te ontdekken wat we mogen verwachten van het nieuwe seizoen dat nu zijn intrede maakt in League of Legends (PC) en League of Legends: Wild Rift (iOS/Android). Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met een animatiefilm die spelers naar de wereld van Runeterra brengt en veel nieuwe features en verbeteringen toont.

Nieuwe champions

League of Legends PC wordt uitgebreid met Zeri, the Spark of Zaun. Zij is de 15e champion die de Rift betreedt en wordt geïntroduceerd in Patch 12.2. Zeri is een ongeëvenaarde scherpschutter en maakt gebruik van een breed scala aan elektrische spreuken en mechanics. Ook wordt er in de komende maanden meer onthuld over andere nieuwe champions, waaronder een support en een jungler.

Visuele upgrades

Na grote vraag vanuit de spelers zal Udyr binnenkort te zien zijn in een nieuwe vorm. In de tussentijd kun je ook stemmen of Shyvana, Nocturne, Skarner, Tryndamere of Kog’Maw een visuele makeover verdient. Fans van de vos met negen staarten kunnen hun geluk niet op: Ahri krijgt later dit jaar een update van haar animaties en skins, net als Caitlyn vorig jaar.

Nieuwe skins

Dit seizoen komen nieuwe skins uit, o.a. voor Gangplank, Fiddlestick, Rek’sai, Trundle, Rell, Orianna en Heimerdinger. Sommige van de populaire skin types keren terug, zoals High Noon, Star Guardians, Bees en Monster Tamer. En er worden nieuwe skin types geïntroduceerd, waaronder Battle Bunny en Porcelain. Fans kunnen vanaf vandaag ook stemmen welke skin een update krijgt uit de Infernal, Gothic of Arclight skins.

In-game verbeteringen

Er worden ook in-game nieuwe features toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd, met onder andere de introductie van Challenges. Met Challenges kun je jouw vooruitgang in het spel beter bijhouden en tonen. Er zijn verschillende achievements en momenten verdeeld in vijf categorieën. Ook komen er nieuwe verbeteringen zoals event passes voor het beter bijhouden van je progressie en rewards, evenals een nieuw type essence for mythic content.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift wordt uitgebreid met Elemental Rift en het ene element wordt dominant over de andere in iedere match. Dit zorgt ervoor dat het jagen op de draken nog doorslaggevender wordt voor de uitkomst van de match. Maar dat is niet alles! Sett, Yuumi, Karma en Shen komen naar de Rift, er komt een nieuw seizoen van Guild vs. Guild, en er volgen ook nieuwe unieke Wild Passes.

Lunar New Year

Tot slot wordt het nieuwe jaar ingeluid met een dedicated event: Lunar New Year. Dit event brengt nieuwe Firecracker skins voor Teemo, Diana, Xin Zhao, Sett en Tristana met zich mee. Deze worden eind januari ook beschikbaar op League of Legends (PC)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)