Battlefield 2042-spelers keren massaal terug naar Battlefield V

Wanneer je een game lanceert in een erbarmelijke toestand, en nadien nog eens de feedback van de fans aan je laars lapt, dan ben je niet goed bezig. Als je dan nog eens besluit om een fanfavoriete spelmodus zonder voorafgaande uitleg uit het spelaanbod te halen, dan ben je helemaal niet goed bezig. En dat heeft zo zijn gevolgen…

Het komt de populariteit van de studio niet ten goede, en daar draagt zeker de game, in dit geval Battlefield 2042, de gevolgen van.

Uit cijfers blijkt namelijk dat pc-spelers de game in de steek laten, en massaal terugkeren naar voorloper Battlefield V uit 2018. Iets wat, toch volgens ons, nooit de bedoeling kan zijn en wat ook EA en DICE niet zal plezieren.

Volgens SteamDB heeft Battlefield 2042 op het moment van schrijven iets meer dan 6.900 actieve spelers. Battlefield V heeft er bijna 14.000. Iets wat ook de immer aanwezige Tom Henderson niet is ontgaan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)