Zelda: Breath of The Wild 2 is pas voor november 2022

Toen de Nintendo Switch in maart 2017 op de markt verscheen waren er niet gek veel games beschikbaar. Ook consoles waren bij momenten moeilijk te vinden. Maar diegene die toch een Switch wisten te bemachtigen, kochten daar zonder verpinken één game bij: Zelda: Breath of The Wild.

De mogelijkheid om te gaan en te staan waar je maar wilde in combinatie met het intrigerende verhaal en fijne gevechtssysteem, zorgde ervoor dat de game uitgroeide tot dé game voor Nintendo Switch.

In 2019 kondigde Nintendo aan dat ze werkten aan Breath of The Wild 2, maar sindsdien hebben we naast een nieuwe trailer weinig of niets gezien van de game. Veel gamers hadden dan ook gehoopt om een glimp van Link op te vangen tijdens de afgelopen Game Awards. Helaas.

Volgens mede-oprichter van IGN, Peer Scheider, wil dat overigens niet zeggen dat de game daardoor pas in 2023 zal verschijnen. Tijdens de Game Awards heeft hij met enkele mensen van Nintendo gesproken en tussen de lijnen door lieten zij uitschijnen dat 2022 een fantastisch jaar zou gaan worden. Dit zei hij tijdens de nieuwste aflevering van de Nintendo Voice Chat-podcast.

Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe Pokémon Legends: Arceus, dus is het weinig waarschijnlijk dat Zelda in de buurt daarvan zal verschijnen. Hieruit leidt Peer dan ook af dat The Legend of Zelda: Breath of The Wild 2 ergens in november 2022 het levenslicht zal zien.

Het is dan nu ook afwachten tot wanneer Nintendo een Direct aankondigt waarin we een deep dive krijgen van Breath of The Wild 2.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.