Assassin’s Creed Valhalla’s update 1.4.1 vereist dat je het volledige spel opnieuw moet downloaden

We moeten niet meteen hopen op een nieuwe telg in de Assassin’s Creed-saga, dat wisten we al. Ubisoft heeft immers plannen om ook volgend jaar de game van de nodige content te voorzien. Al moet je daar wel iets voor over hebben…

Volgende week verschijnt er een nieuwe update voor Assassin’s Creed Valhalla. Ubisoft waarschuwt ons echter dat we hiervoor de volledige game opnieuw zullen moeten downloaden.

De reden is hiervoor is dat update 1.4.1 deel uitmaakt van de herstructurering van het basisspel, eentje die nodig is om het team in staat te stellen Valhalla’s “toekomstige inhoud en spelupdates” te ondersteunen.

Volgens Ubisoft vereist de update van volgende week een download van ongeveer 78 GB op de pc, 67 GB op de PS4, 40 GB op de PS5, 62 GB op de Xbox One en 71 GB op de Xbox Series X/S.

Daar tegenover staan dan wel een aantal voordelen zoals snellere laadtijden, verbeterde werelddatastreaming en algehele runtime-prestaties. Ook zal de game na de herinstallatie, zoals je hieronder kan zien, minder plaats innemen op je harde schijf. En dat is altijd een goede zaak denken we dan.

Disc space used after installing 1.4.1

  • PC ~77GB
  • PS4 ~75GB
  • PS5 ~77GB
  • Xbox One ~63GB
  • Xbox Series X/S ~72GB

Disc space saved after rebase

  • PC ~34GB
  • PS4 ~30GB
  • PS5 ~13GB
  • Xbox One ~30GB
  • Xbox Series X/S ~44GB

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)