GRID Legends verschijnt op 25 februari 2022

Codemasters and Electronic Arts laten ons vandaag weten dat GRID Legends op 25 februari 2022 in de rekken ligt.

De actievolle racegame bevat de grootste variatie aan gamemodi, inclusief een uitgebreide carrièremodus met meer dan 250 events, een epische verhaalmodus genaamd ‘Driven to Glory’, de terugkeer van Drift and Elimination en de introductie van Electric Boost-racing. Coureurs van elk niveau kunnen gelijk achter het stuur springen van meer dan 100 auto’s bij launch en over de gehele wereld racen op klassieke tracks en in iconische steden. Daarnaast kunnen alle spelers binnen secondes racen met vrienden en rivalen in de cross-platform-multiplayer, dankzij de speciale ‘hop-in’ feature. 

GRID Legends bevat de meeste gameplaymogelijkheden van alle GRID-titels tot nu toe, inclusief de terugkeer van de veel aangevraagde Drift-modus en de populaire Elimination-modus, waarbij coureurs één voor één afvallen totdat er nog maar één coureur overblijft. De nieuwe Race Creator-modus laat spelers multi-class match-ups hosten en zorgt voor unieke race-momenten waarbij er verschillende type auto’s tegen elkaar racen. Deze ervaring kan verder gepersonaliseerd worden door onder andere de weersomstandigheden of het tijdstip te veranderen, of door het toevoegen van ramps en boost gates voor extra snelheid. Zo is geen enkele race hetzelfde.

Driven to Glory is een motorsportverhaal dat spelers in het diepe gooit, terwijl teams aan het strijden zijn voor de GRID World Series. Driven to Glory komt tot leven door gebruik te maken van echte acteurs in plaats van motion-capture en is gemaakt met behulp van virtual production-technologie, waarbij filmscènes gecombineerd worden met race-uitdagingen, met in de hoofdrol de bekroonde acteur Ncuti Gatwa. Na de onknoping van het verhaal wordt de voortgang van de spelers meegenomen in de carrièremodus, waardoor er nieuwe series en evenementen beschikbaar komen. 

GRID Legends beschikt over een verbeterd multiplayer-systeem waarin racen en samen spelen met vrienden centraal staat. Naast het ondersteunen van cross-platform-gameplay worden spelers ook automatisch op de hoogte gebracht wanneer er vrienden online zijn en geeft spelers om de mogelijkheid om in drie drukken op de knop te racen. Spelers hoeven hierdoor niet meer te wachten op verzoeken van vrienden en lobbies, maar zij kunnen eenvoudig een race selecteren en de actie begint binnen de korste keren. 

GRID Legends zal beschikbaar zijn op Xbox Series X|S en PlayStation 5 en daarnaast ook op de PlayStation 4, Xbox One en PC (via Origin en Steam).

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)