Bloomberg: “Sony past volgende lente PlayStation Plus aan om concurrentie aan te gaan met Xbox Game Pass.”

PlayStation Now Plus

Dat ik een grote fan ben van de Xbox Game Pass-service weet je misschien al langer. In nieuwsberichten of onze podcast kan ik er samen met Praga maar moeilijk over zwijgen. Gezien de enorme populariteit van de service vind ik het dan ook erg vreemd dat Sony nog steeds niet met een waardig alternatief op de proppen is gekomen.

Akkoord, je hebt maandelijks de gratis games met je PlayStation Plus-abonnement én PlayStation Now waarop je vooral oudere games kan spelen. Maar een échte concurrent voor Xbox Game Pass kan je dit niet echt noemen.

Daar zou over enkele maanden wel eens verandering in kunnen komen. Want volgens Jason Schreier van Bloomberg, werkt Sony op dit moment aan een nieuwe abonnementsservice. Hiervoor gebruikt het Japanse concern intern de codenaam Spartacus.

Het plan is om in de lente van 2022 PlayStation Plus en PlayStation Now samen te voegen tot een grote dienst. Dit zou het voor gamers een pak makkelijker en duidelijker moeten maken wat je exact mag verwachten. Sony zou de naam PlayStation Plus willen behouden en afscheid nemen van PlayStation Now.

Volgens interne bronnen zouden er drie verschillende abonnementsniveau’s of tiers geïntroduceerd worden:

  • Tier 1: Met het goedkoopste niveau kan je betaalde games online spelen.
  • Tier 2: Hierin krijg je toegang een grote catalogus van PS4-games, en na verloop van tijd ook PS5-games
  • Tier 3: Ga je voor deze duurste tier, dan krijg je toegang tot game streaming, demo’s en een heleboel klassieke games uit het PS1, PS2, PS3, PSP en Vita-tijdperk.

Een belangrijk verschil met Xbox Game Pass is dat Sony van plan is om nieuwe games van eigen makelij, denk aan God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, NIET bij launch aan deze service toe te voegen. Een groot verschil met Microsoft dat hiervan een groot strijdpunt maakt om gamers te overtuigen van Xbox Game Pass.

Sony heeft op dit moment nog niet officieel gereageerd op deze geruchten, dus het is afwachten tot wanneer de nieuwe PlayStation Plus-service officieel aangekondigd wordt. Ik zie vooral een poging om dichter bij Xbox Game Pass te sluipen door goed naar zowel Microsoft en Nintendo te kijken. Maar of dit in deze structuur een échte concurrent voor Game Pass gaat worden, durf ik te betwijfelen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.