De kerstman komt naar Battlefield 2042

Het is bijna Kerstmis en dus zijn er heel wat ontwikkelaars die hun games qua setting een kersttintje geven. Nu van games als World of Warcraft of Fortnite kunnen we dat verwachten maar past dat in een game als Battlefield 2042?

Dat is ook een vraag die de Battlefield-spelers zich stellen nadat bleek dat Father Winter naar hun favoriete shooter komt.

Blijkt namelijk dat update 3 die er zit aan te komen niet alleen nieuwe missies en de nodige fixes naar de game zou brengen maar ook nieuwe skins, en eentje daarvan zet de community in rep en roer. En dan hebben we het dus over die skin van Father Winter die ervoor zorgt dat Specialist Boris er als de kerstman zou uitzien.

Persoonlijk vind ik het toevoegen van skins wel passen in bijvoorbeeld Cold War wanneer het ging om personages als Rambo of John Mc Clane, maar de kerstman? Of in meer ludieke casual games als Fortnite waarin skins helemaal ingeburgerd zijn.

Ook de Battlefield community is niet te spreken over de kerstmanskin zo blijkt. Dat lezen we op Reddit waarop heel wat gebruikers/spelers laten verstaan dat ze hier helemaal niet voor te vinden zijn.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)