Capcom kondigt een nieuwe Street Fighter-game aan

Dat er in de gamereeks Street Fighter al heel wat klappen zijn uitgedeeld is een understatement. Capcom zorgde ervoor dat we vanaf 1987 kennis mochten maken met figuren als Ryu en Ken. Ondertussen zijn we 24 jaar-en heel wat games uit de franchise later, mogen we in 2022 Street Fighter 6 verwachten.

In 2016 kwam Street Fighter 5 uit en werd de voorbije jaren steeds ondersteund met de nodige uitbreidingen. Nu heeft Capcom aangekondigd dat ze een laatste personage gaan toevoegen aan de reeks.

Luke is de laatste vechter die de rangen gaat versterken in Street Fighter 5. Het DLC pakket is voorzien voor 29 november en Luke zou ook een rol spelen in de nieuwe aankomende Street Fighter-game.

Capcom bevestigde dat er dus een nieuwe Street Fighter zit aan te komen. Het zou gaan om Street Fighter 6 en zou voorzien zijn voor het derde kwartaal van 2022. De geruchten doen ook de ronde dat een jaar later, een Ultra Street Fighter 6 versie zou verwacht worden.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.