Star Citizen crowdfunding passeert 400 miljoen dollar

De crowdfunding campagne voor Star Citizen heeft nieuwe hoogtes bereikt met het passeren van de 400 miljoen dollar mijlpaal. Het is sinds 2012 mogelijk om bij te dragen aan de ontwikkeling. Er is echter nog steeds geen officiële releasedatum, ook al zijn bepaalde delen speelbaar in early access.

Star Citizen-ontwikkelaar Cloud Imperium Games toont dit op de officiële site van de game. Het geld is overgemaakt door meer dan 3,3 miljoen mensen.

Star Citizen is een online multiplayer game waarin spelers met ruimteschepen door het heelal reizen en daarbij grondstoffen verzamelen en verhandelen. Het spel wordt gekenmerkt door zijn gedetailleerde opzet. Het besturen van schepen is niet eenvoudig, en spelers die hun schip vernielen moeten een verzekeringsclaim indienen. De schepen kunnen voor echt geld worden verhandeld.

Star Citizen’s lange en controversiële ontwikkeling is geen staatsgeheim. Het bedrijf is zeer transparant over de gebeurtenissen, desondanks ligt de grote baas van het project, Chris Roberts, al jaren onder vuur voor het niet releasen van het spel. Star Citizen blijft zo vastzitten in alpha – negen jaar na het begin van de eerste crowdfunding inspanning.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.