Riot Games laat weten dat Arcane een tweede seizoen krijgt

Arcane League of Legends

Arcane al gechekt op Netflix? Ik kan je enkel aanraden het zeker te doen, ook al speel je geen League of Legends. Het zou niemand verbazen indien de populaire League of Legends spin-off animatieserie Arcane een tweede seizoen krijgt. De officiële Twitter-account van Arcane bevestigt nu ook dat dit effectief zal gebeuren.

Arcane is een televisieshow die zich afspeelt in het League of Legends universum. De show volgt het verhaal van Jinx en Vi terwijl ze overleven in de onderbuik van de stad van vooruitgang; Piltover. Veel personages uit League of Legends maakten hun opwachting in het eerste seizoen, waaronder Jayce, Caitlyn, Heimerdinger, Ekko en Singed.

Het succes van de serie toont zich in die mate dat de League of Legends personages in de serie nu veel meer worden gespeeld in League of Legends zelf. Arcane lijkt de vloek van videogame films en TV spin-offs die op niets trekken eindelijk eens te doorbreken.

In zijn eerste week op Netflix stootte Arcane, Squid Game in meer dan 30 landen van de eerste plaats. Het succes van Arcane is nu al een stimulans voor een tweede seizoen en zou in de toekomst meer soortgelijke projecten van Riot en andere uitgevers kunnen betekenen.

Een datum voor de release van het tweede seizoen moet nog worden aangekondigd.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.