Nintendo Wii werd dit weekend 15 jaar

Awkward… We zijn een verjaardag vergeten; die van de Nintendo Switch. Op 19 november 2006 kwam Nintendo namelijk op de proppen met de opvolger van de GameCube. De Wii werd een van de best verkopende consoles ooit en is tot op vandaag verantwoordelijk voor heel wat motion control-mogelijkheden in andere consoles. Als dat een goed ding is, laat ik in het midden.

Persoonlijk heb ik me zelf nooit echt geamuseerd met de Nintendo Wii. Vooral het gebrek aan ‘echte’ third-party games en de weinig nauwkeurige motion controls zorgden ervoor dat ik de hype wat miste. Vijftien jaar later besef ik echter welke games ik jammer genoeg links heb laten liggen; Metriod Prime 3, Super Mario Galaxy 1 en The Legend of Zelda: Skyward Sword staan nog steeds op mijn to-do-lijstje.

Uiteraard was er ook Wii Sports; wellicht één van de meest memorabele games in de hele Nintendo-geschiedenis. Als vijftienjarige was je echt wel cool als je vrienden kon uitnodigen om deze ’topgame’ te spelen. Een topper was de game al helemaal niet; al was het wel een leuke game. Voor eventjes dan toch… Hoewel ik dus niet echt een band had met de console, hadden velen dat wel. Zo had de Wii een gigantische fanbase die door de vele mankementen van de stortvloed aan Wii-games heen keken. Hoe dan ook stond de Wii aan de basis van consoles zoals we ze nu kennen en daar moeten we het ding dankbaar voor zijn. Driewerf hoera!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.