Ubisoft bouwt eigen themapark in Zuid-Frankrijk

Ubisoft Franchises

“Dat kunnen wij ook!” moet Ubisoft gedacht hebben na he zien van het het succes van het themaparkgebied Super Nintendo World in Universal Studios. Al wordt de uitwerking in eerste instantie iets kleinschaliger dan het project in Japan.

Heel veel details zijn er op dit moment nog niet bekend, maar Ubisoft plant in 2025 de opening van een eigen Ubisoft Entertainment Center. Dit moet een overdekt themapark worden nabij het Zuid-Franse Montpellier dat onderdeel wordt van een groter entertainmentcentrum Studios Occitanie Méditerranée.

Ubisoft zegt dat het de bezoekers wil onderdompelen in de digitale werelden die het geschapen heeft voor zijn games. Hoe ze dat gaan doen is nog niet bekend. Ik vermoed dat er veel met VR en projectie gewerkt zal worden, al zou een interactieve darkride of rollercoaster ook niet misstaan!

Ubisoft heeft alvast genoeg interessante franchises zoals Assassin’s Creed, Far Cry, Prince of Persia, Watch Dogs, Rayman, Splinter Cell en Rabbids om meeslepende en gevarieerde experiences te serveren. Bovendien wil het in de toekomst meer van dergelijke Entertainment Centers én zelfs een groot pretpark uit de grond stampen.

Als pretparkfanaat is dit een project dat ik op de voet ga blijven volgen!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.