Stream nu Xbox Game Pass-games naar je Xbox-console

Xbox Cloud Gaming Consoles

Microsoft heeft een volgende stap gezet in het speelbaar maken van de Xbox Game Pass-games.

Eerder dit jaar kregen Game Pass-ultimate leden de mogelijkheid om games uit de dienst te streamen naar hun PC. Het grote voordeel is dat je de games niet hoeft te installeren, maar dat alles naar je toestel gestreamd wordt.

Nu heeft Microsoft de streamingservice ook beschikbaar gemaakt op Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles. Dit klinkt misschien vreemd op het eerste zicht, maar omdat je de games die je wil spelen niet hoeft te installeren, kan je véél sneller een game uitproberen.

Er zitten wel wat technische nadelen aan deze optie. Zo draaien de games niet in 4K, maar op 1080p en 60fps. Bovendien zijn niet alle games compatibel met Xbox Cloud Gaming. De volledige lijst van games die gestreamd kunnen worden vind je hier.

PlayStation heeft in zijn PlayStation Now-service een vergelijkbare optie om games te steamen. Het gaat hier dan wel op PS4-, PS3- en PS2-games en dus niet om recente releases.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.