Xbox Cloud Gaming is nu in bèta beschikbaar via de Xbox app voor Windows

Xbox Cloud Gaming PC

Vanaf vandaag kan je via de Xbox app voor Windows je Xbox-games streamen op je Windows-pc. Tenminste, als je een Xbox Game Pass Ultimate abonnement hebt én lid bent van het Xbox Insider-programma.

De bèta werd gisteren gelanceerd in 22 verschillende landen, en gelukkig is België daarbij. Wanneer je lid bent van het Xbox Insider-programma zal je bovenaan de Xbox app voor Windows een icoontje zien verschijnen waardoor je gebruik kan maken van de Xbox Cloud Gaming Service.

Rechts bovenaan staat nu een icoontje waarbij je Xbox Cloud Gaming kan opstarten van in de Xbox app op Windows.

Het doel van deze Xbox Insider lancering is om aanvullende feedback van de Xbox-community te verzamelen om de Xbox Cloud Gaming-ervaring te verfijnen voordat de service aan iedereen wordt opengesteld.

Daarnaast heeft Xbox ook nog enkele nieuwe functies toegevoegd aan de app. Denk hierbij aan informatie over controller- en netwerkstatus, sociale functies om contact te houden met vrienden en de mogelijkheid om mensen uit te nodigen – zelfs degenen die ook in de cloud spelen zonder dat de game is geïnstalleerd – om mee te doen aan een game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.