Codemasters haalt opnieuw een functie tijdelijk uit de PS5-versie van F1 2021

Een drietal weken geleden brachten we jullie al het nieuws dat Codemaster tijdelijk ray-tracing had uitgeschakeld in de PlayStation 5-versie van F1 2021. Het onderliggende probleem werd ondertussen aangepakt en ray-tracing werd terug geactiveerd.

Maar nu moet er opnieuw een functie tijdelijk uitgeschakeld worden op de PlayStation 5. Nu gaat het over 3D-audio, iets wat specifiek is aan Sony’s nieuwste console.

Volgens Codemasters hebben verschillende gebruikers problemen opgemerkt met de audio, waardoor de ontwikkelaar beslist heeft om deze functie tijdelijk uit te schakelen. Dit valt te lezen tussen de vele updates die worden doorgevoerd in patch 1.06.

“3D Audio for headphones has temporarily been disabled on PS5. This will be re-enabled as soon as audio issues relating to it have been resolved.”

Het is niet bekend welke problemen zich exact voordeden en wanneer PS5-eigenaren opnieuw kunnen genieten van 3D-audio via hun hoofdtelefoon.

F1 2021 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Check zeker ook onze review van deze geweldige racegame. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.