Grote update voor Mario Kart Live: Home Circuit met nieuwe banen en splitscreen-multiplayer

Mario Kart Live Home Circuit

Als je een origineel kado zoekt als hulpsint of voor Kerst, dan is Mario Kart Live: Home Circuit een goeie aanrader.

De game werd eind vorig jaar geïntroduceerd en ik mocht de game voor een ondertussen ter ziele gegane website reviewen. Het coole aan deze game is dat je met een echte kart doorheen je huis kan rijden, terwijl op je Nintendo Switch-scherm een heus Mario-Kart circuit te zien krijgt.

Nu is er voor deze Augmented Reality-game een update verschenen waarin een pak nieuwe content wordt toegevoegd. Eerst en vooral krijg je drie nieuwe banen voorgeschoteld die op je eigen gebouwde circuit worden geprojecteerd: Windmolenweide, Serenadesnelweg en King Boo’s Bolwerk. Deze banen maken deel uit van de Luigi Cup waarin je de Spookzuiger G-00-kart kan vrijspelen.

Verder wordt de multiplayer ook uitgebreid met een splitscreen multiplayer. Vroeger was je verplicht om per kart een Switch-console te hebben om tegen elkaar te kunnen spelen. Nu is het mogelijk om twee karts op 1 console aan te sluiten en om dan via splitscreen op je televisie te racen.

Maar de leukste toevoeging vind ik persoonlijk de Estafetterace. Hierin kan je tot vier spelers één kart besturen. De besturing wordt dan automatisch doorgegeven aan de volgende speler om zo de race te proberen winnen. Dit is iets wat ik zéker met de kinderen wil uitproberen dit weekend.

De 2.0-update is nu gratis beschikbaar en te downloaden op je Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.