Saints Row-reboot wordt uitgesteld naar augustus

Saints Row logo

Als er één rode draad in de gamingsector te vinden was in 2021, dan is het één van uitgestelde releases. De volgende game in het rijtje: Saints Row, dat het in augustus 2022 zal doen in de plaats van februari.

De voornaamste reden voor de delay is een sterkere focus op kwaliteit, aldus Chief Creative Officer Jim Boone van Volition. De game zou in februari onmogelijk de kwaliteit kunnen halen die de makers voor ogen hebben.

De game zal nu dus op 23 augustus in de rekken liggen, een half jaartje later dan gepland.

De delay maakt Saints Row de zoveelste game op rij die geïmpacteerd werd door Covid-19. De makers wijzen onder andere naar de pandemie als reden waarom de ontwikkeling van de game overhoop werd gegooid.

Hoewel het jammer is om weer wat langer te moeten wachten op één van de vele AAA-games die op de planning staan, is een delay nooit echt slecht nieuws. Het wijst erop dat de makers meer tijd hebben om de game af te werken. Daarboven komt nog dat februari 2022 al behoorlijk wat kleppers in petto heeft. Denk aan Horizon: Forbidden West en Dying Light 2: Stay Human. Geen reden tot paniek dus.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.