Microsoft voegt 76 backwards compatible games toe aan Xbox One en Xbox Series X|S

Hét ultieme moment tijdens de Xbox Anniversary Celebration Livestream van gisterenavond was ongetwijfeld de aankondiging dat de Halo Infinite Multiplayer live is gegaan. Oorspronkelijk stond dit gepland voor 8 december. Maar ook voor de old school gamers viel er goed nieuws te rapen.

Tijdens de livestream werd door Peggy Lo, Compatibility Lead van Xbox, aangekondigd dat vanaf nu 76 backwards compatible games worden toegevoegd aan Xbox One en Xbox Series X|S. Ook vertelde ze dat deze comptabiliteitsupdate meteen de laatste zal zijn wegens verschillende beperkingen. De nieuwe compatible games omvatten onder meer Dead or Alive, Max Payne, Resident Evil: Operation Raccoon City, Ridge Racer 6 en STAR WARS: Episode III Revenge of the Sith.

Zie hier een overzicht van alle 76 nieuwe compatible games.

Ook krijgen meer dan 30 games een FPS Boost op de Xbox Series X|S-consoles. Dit is een functie waardoor de prestaties van deze games verhoogd worden zonder dat de originele gamecode aangepast wordt. Het gaat om volgende games:

 • Alan Wake
 • Assassin’s Creed
 • Binary Domain™
 • Black College Football Xperience: Doug Williams Ed
 • Darksiders
 • Dead Space™ 2
 • Dead Space™ 3
 • Disney’s Chicken LIttle
 • Dragon Age: Origins
 • Dragon Age™ II
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • F.E.A.R.™
 • F.E.A.R. 3
 • Fable Anniversary
 • Fable III
 • Fallout 3
 • Fallout: New Vegas
 • Far Cry 3
 • Final Fantasy XIII-2
 • Lightning Returns: Final Fantasy XIII
 • Gears of War
 • Gears of War 2
 • Gears of War 3
 • Gears of War: Judgment
 • Gears of War: Ultimate Edition
 • Kameo: Elements of Power
 • LEGO® The Lord of the Rings™
 • Medal of Honor: Airborne
 • Mirror’s Edge ™
 • NIER™
 • Resident Evil®: Operation Raccoon City
 • Rock of Ages
 • Sonic & All-Stars Racing Transformed
 • Sonic Generations
 • Sonic Unleashed
 • STAR WARS®: The Clone Wars™
 • Vandal Hearts: Flames of Judgment

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.