“Star Wars-game van Quantic Dream speelt zich af tijdens High Republic-periode”

Eind september kwamen er geruchten boven drijven dat de studio achter onder andere Beyond Two Souls werkt aan een Star Wars-game. En als we journalist Jeff Grubb van de website VentureBeat mogen geloven, speelt de Star Wars-game waaraan Quantic Dream aan zou werken zich af tijdens de High Republic-periode.

Dat claimt hij althans in de nieuwste podcast van de Giant Bomb-show. Wie niet meteen thuis is in de wereld van Star Wars zegt dit misschien niet heel veel. Maar de High Republic is een verzameling van verhalen uit boeken en comics die zich allemaal afspelen zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen van de films en 800 jaar na de val van The Old Republic.

Grubb vermoedt dat de game nog dit jaar officieel zal aangekondigd worden én dat de game door het leven zal gaan als Star Wars: Eclipse. Al bestaat de kans dat het hier nog altijd om een codenaam gaat.

Er zijn nog zeven weken te gaan vooraleer we 2021 afsluiten, dus héél lang moeten we niet meer wachten om te weten of deze geruchten kloppen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.