Battlefield 2042 lanceert zonder voice chat

Battlefield 2042 Hazard Zone

Ja, ik moest toch ook even in mijn haar krabben. Maar je leest het helemaal goed. Battlefield 2042, de volledig op online multiplayer gerichte shooter van ontwikkelaar Dice, zal gelanceerd worden zónder voice chat.

Volgens The Washington Post zal deze toch wel vrij belangrijke feature ergens na de officiële launch van de game toegevoegd worden. Naar verwachting ergens midden december.

De ontwikkelaar claimt dat dit voor veel gamers niet echt een probleem zal zijn, omdat ze zien dat de meeste gamers externe programma’s gebruiken, zoals Discord. Hoe ze dit dan exact zien op de PlayStation- en Xbox-consoles in combinatie met cross-play, weet ik om eerlijk te zijn ook niet.

Hoe dan ook is het een bizarre beslissing te noemen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.