Transgamers hebben een probleem met Forza Horizon 5’s automatische naamherkenning

Het leuke aan gaming is dat je heel wat mensen leert kennen vanover de hele wereld, en dat die mensen ook heel divers zijn. Gaming opent eigenlijk een extra oog op de wereld, en dat is super. Maar het heeft ook zo zijn nadelen, al is nadelen misschien niet de correcte term in dit geval.

We hebben mannelijke en vrouwelijke gamers, maar zeker ook heel wat transgender gamers (verontschuldig me als dit niet de juiste benaming is trouwens). En voor die transgamers is er een probleem met Forza Horizon 5.

TheGamer sprak met een handvol transspelers die geschokt en overstuur waren toen ze Forza Horizon 5 hen bij hun dode naam hoorden aanspreken. Wat uitleg hier: de dode naam is de naam die de spelers hebben achtergelaten als onderdeel van hun transitie. Forza Horizon 5 haalt namelijk je naam uit je Microsoft-account, zodat die je kan begroeten als je de game voor het eerst opstart.

Nu gaan we er natuurlijk wel van uit dat die niet opzettelijk werd gedaan door ontwikkelaar Playground Games. Laat ons het een onoplettendheid noemen die voor problemen heeft gezorgd. Dit omdat je jouw naam niet meteen kan veranderen en eerst een paar secties moet spelen.

We twijfelen er ook niet aan dat Playground dit snel zal counteren met een patch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

3 gedachten over “Transgamers hebben een probleem met Forza Horizon 5’s automatische naamherkenning

  1. Ik ergerde mij er al dood aan dat je zelfs de optie had om iets anders dan m of v aan te duiden. En nu zijn die mensen ook nog eens beledigd omdat het spel hun aanspreekt met hun originele naam? De naam die ze zelf hebben opgegeven in hun e-mail adres?
    En de manier waarop je dit artikel moet schrijven…… je excuseert je al voor het woord transgamers. Zo ver zijn we al gekomen dat je schrik hebt om die mensen te benoemen. Een hoop zeikers zijn het.

  2. dat hier zelfs een artikel aan gewijd wordt. Ik heb respect voor iedereen en elk zijn mening maar ge moet niet overdrijven hé. woke en gevoelige tenen zijn blijkbaar 2 handen op 1 buik.

Reacties zijn gesloten.