fbpx

8-Bit Christmas is dé kerstfilm voor gamers dit jaar

Hoe en waarom ben jij beginnen gamen? En wat was je eerste console? Maar vooral wat zou je doen als je die console absoluut wil, maar hem niet krijgt? En hoe ver zou je er dan voor gaan?

In mijn geval hadden in mijn jonge jaren, de jaren tachtig, veel vriendjes een console. Toen ik aan mijn vader vroeg of ik een console kreeg zei hij nee. Omdat, volgens hem, dat slecht was voor de televisie. Toen antwoordde ik hem “papa, als ik later groot ben, dan koop ik het allemaal zelf…” En zo geschiedde…

De film 8-Bit Christmas is een heerlijke nostalgische, humoristische en oprechte terugblik op de avonturen van heel wat oudere gamers hun kindertijd. Het verhaal speelt zich af in de voorsteden van Chicago aan het eind van de jaren tachtig en draait om de tienjarige Doyle die met Kerstmis op zoek is naar het nieuwste en beste videospelsysteem.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d