Konami haalt verschillende Metal Gear-games offline

Metal Gear Solid

Wie op zoek is naar enkele oudere Metal Gear Solid-games, wacht beter nog maar even met zoeken. Konami heeft namelijk Metal Gear Solid 2 en 3 tijdelijk uit verschillende online winkels en streamingdiensten gehaald.

De reden waarom Konami deze drastische beslissing genomen heeft, zijn enkele verlopen licenties van historische beelden die in beide games zitten. Om niet in de problemen te raken wordt nu gekeken hoe de game aangepast kunnen worden, of hoe de licenties vernieuwd kunnen worden.

Als je de games al in je bezit hebt, kan je ze gewoon blijven spelen. Het gaat enkel om nieuwe aankopen die op dit moment niet meer kunnen gedaan worden. Al zijn de games wel van de PlayStation Now-dienst van Sony gehaald.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.