Het IMAX Enhanced-formaat komt naar Marvel-films op Disney+

Wanneer ik naar de bioscoop ga, wil ik volledig ondergedompeld worden in de film. Loeiend surroundgeluid en kristalhelder beeld wil ik dan ook zeer graag terug krijgen in ruil voor het dure toegangsticket. Daarom dat ik ook graag naar Brussel rijd om daar naar de meest recente films in IMAX te gaan kijken. Ja, Antwerpen heeft ook een IMAX-zaal, maar dat scherm is toch een pak kleiner dan dat in Brussel.

Films die in IMAX worden uitgezonden hebben ook een ander formaat waardoor er meer film te zien is en dus logischerwijs ook minder zwarte ruimte. Met IMAX Enhanced werd dit truukje al naar de huiskamers gebracht via onder andere de Bravia Core-streamingdienst van Sony.

Nu omarmt Disney dit formaat ook voor 13 Marvelfilms. Vanaf 12 november kan je onderstaande films bekijken in het IMAX Enhanced-formaat waardoor je dus meer actie te zien zal krijgen:

 • Ant-Man and the Wasp
 • Avengers: Infinity War
 • Avengers: Endgame
 • Black Panther
 • Black Widow
 • Captain America: Civil War
 • Captain Marvel
 • Doctor Strange
 • Guardians of the Galaxy 1 & 2
 • Iron Man
 • Thor Ragnarok
 • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.