De eerste akte van Arcane, een animatieserie gebaseerd op League of Legends, is nu beschikbaar op Netflix

League of Legends Arcane Netflix

Gisteren is de eerste akte van Arcane, een animatieserie van Riot Games gebaseerd op het League of Legends-universum, gelanceerd op Netflix.

De serie toont het precaire evenwicht tussen de welvarende stad Piltover en de onderwereld van het Zaun, twee plaatsen in de wereld van Runeterra die de thuisbasis is voor veel briljante geesten. De creatie van Hextech, een manier waarmee iedereen magische energie kan controleren, bedreigt echter dat evenwicht. Het is in deze gespannen sfeer dat de waarden en overtuigingen van twee zussen met een complex verleden – Jinx en Vi – op de proef worden gesteld. Hun persoonlijke strijd beïnvloedt de wereld op manieren die ze nooit hadden verwacht en is cruciaal voor het lot van Runeterra.

Naast de release van de eerste afleveringen van de serie lanceert Riot Games ook Progress Days, de tweede fase van het RiotX Arcane-evenement. Dit event brengt op Arcane geïnspireerde content naar alle games van Riot. In de serie Arcane is Progress Days een feest waar de inwoners van Piltover technologische innovatie vieren. Met dit evenement brengt Riot dat feest van 7 tot 13 november naar onze wereld met veel nieuwe in-game-content.

  • League of Legends: Spelers kunnen de Council Archives verkennen, een nieuwe interactieve ervaring waar je meer van Arcane’s verhaal kunt bestuderen. Ook is Arcane Jayce vanaf deze week beschikbaar na het winnen van één (of het spelen van drie) wedstrijden in League.
  • Legends of Runeterra: Een hoop nieuwe content, aangevoerd door The Path of Champions, een permanente PvE-modus met avonturen door Piltover & Zaun en roguelike campagnes door andere regio’s van Runeterra. 
  • League of Legends: Wild Rift: Arcane-stijl Jinx en Vi skins zijn gratis beschikbaar via dagelijkse login-beloningen. Jayce en Caitlyn doen mee aan de Hextech Heist.

Daarnaast kunnen spelers tot 30 november nieuwe in-game-beloningen vrijspelen in de World of RiotX Arcane:

  • League of Legends: Arcane Capsule, Arcane Icon
  • Teamfight Tactics: één Gizmos & Gadgets Little Legend Egg
  • Legends of Runeterra: één Jayce Champion Card
  • Wild Rift: 100 Poro Coins
  • VALORANT: één exclusieve Poro Gun Buddy

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)