Final Fantasy XIV: Endwalker twee weken uitgesteld

Final Fantasy XIV Endwalker

Twee weken is nu niet het einde van de wereld maar toch… Square Enix kondigde samen met een nieuwe trailer de releasedatum aan van de langverwachte Final Fantasy XIV: Endwalker uitbreiding.

Game director Naoki Yoshida kwam zelf met het nieuws naar buiten in een statement: “I am incredibly sorry to share this so close to launch, but I have decided to postpone the release of Endwalker. The original release date was scheduled for Tuesday, November 23, 2021, but I have decided to delay the release by two weeks. As such, the expansion pack will now be released on Tuesday, December 7, 2021.”

In Endwalker komt er een einde aan het het verhaal rond Hydaelyn en Zodiark, dat in 2013 met A Realm Reborn begon. De uitbreiding introduceert twee nieuwe classes en neemt spelers mee naar de maan. De levelcap wordt verhoogd naar level 90.

Final Fantasy XIV: Endwalker wordt nu gelanceerd op 7 december, de early access begint op 3 december. Er staan ​​ook al twee updates gepland – patch 6.01 en 6.05 – die respectievelijk op 21 december 2021 en 4 januari 2022 live gaan.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.