fbpx

League of Legends franchise heeft maandelijks 180 miljoen actieve spelers

Riot Games maakte bekend dat het een nieuw record heeft gevestigd. Er zijn meer dan 180 miljoen spelers actief in alle games die met League of Legends te maken hebben, verspreid over League of Legends, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics en Wild Rift.

De ontwikkelaar achter de astronomisch populaire moba League of Legends meldt wel dat de cijfers geen rekening houden met hun shooter Valorant. Een precieze verdeling van het aantal spelers per titel is er niet, maar het grootste deel van de spelers komt waarschijnlijk van League of Legends.

Riot Games is de afgelopen jaren druk bezig om het universum rondom League of Legends uit te breiden. Eind vorig jaar gaf Riot Games al aan dat het aan een nieuwe mmo werkt. Verder start de animeserie Arcane vanaf 6 november op Netflix en maakt Riot ook nog een nieuw vechtspel dat later deze maand aangekondigd zal worden. De Riottrein zit dus zeker nog niet aan zijn laatste station!

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d