Left 4 Dead 2 (2009) is populairder dan Back 4 Blood

Back 4 Blood

Back 4 Blood moest zowat de nieuwe Left 4 Dead, of zeg maar Left 4 Dead 3 worden, maar dat loopt precies een ietsje anders dan verwacht…

Het principe in Back 4 Blood is eigenlijk krak hetzelfde: vier spelers, elk met hun eigen skills en wapensets, nemen het samen op tegen alsmaar sterker wordende aanvalsgolven van zombies. En dat is eigenlijk heel plezant.

Echter Back 4 Blood lijkt niet echt aan te slaan bij de fans van Left 4 Dead, en dus keren die massaal terug naar Left 4 Dead 2. Meer nog, als we de cijfers mogen geloven, dan is L4D 2 dubbel zo populair als Back 4 Blood. En eventjes meegeven dat L4D 2 verscheen in 2009!

Left 4 Dead 2 had tijdens het Halloween-weekend meer dan 10.000 meer spelers dan Back 4 Blood volgens Steam metrics. En op het moment van schrijven zie ik op SteamDB dat Left 4 Dead 2 momenteel 19086 actieve spelers heeft. Terwijl dat bij Back 4 Blood zo’n 14855 spelers is.

In het Engels zeggen ze: never change a winning formula…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)