De gamereleases van november (Battlefield 2042, CoD: Vanguard, Forza Horizon 5, GTA Trilogy…)

Vredestijden zijn het niet. En maar goed ook. Een grootste portie oorlogsvoering wacht op ons in november. Call Of Duty & Battlefield kijken elkaar in de ogen. Ook NERF guns zullen niet stil blijven. Zowel de dinoparken als de wolkensteden hebben nood aan onze management skills. Racen gaan we doen met tequila in de hand, of toch maar op de boerenbuiten? Voor een bad vol nostalgie knuffelen we met klassiekers van Pokémon en Grand Theft Auto.

3 november

Bloodshore (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Een interactieve actiefilm over een mislukte acteur wiens lot letterlijk in jouw handen ligt? Bloodshore brengt een wel heel apart avondje cinema. In de fictieve populaire Battle Royale tv-reeks Kill/Stream belandt Nick op Bloodshore Island. Omgeven door irritante streamers, arrogante entertainers en ijskoude ter dood veroordeelden is een pijnlijk einde veel dichterbij dan een zoete overwinning. Fans van series zoals Squid Game of films zoals The Hunger Games krijgen met Bloodshore een festijn waar ze zélf kiezen wie victorie kraait. Al zou een sinister geheim er wel eens voor kunnen zorgen dat niemand écht wint.

4 november

Just Dance 2022 (PS4, PS5, Xone, XsX, Switch)

Wie danst er al eens niet belachelijk als er niemand kijkt? Ik durf het zelf midden tijdens m’n loop te doen, tot een fietser me verdwaasd voorbijsteekt. Met Just Dance 2022 krijg je een nieuw arsenaal aan hits en klassiekers om solo of met vrienden en familie los op te gaan. In de co-op modus is er geen enkele vaas van oma in de living veilig. Met de Sweat-modus mag je meteen aan het dweilen achteraf. Tijd om je body te rocken met Justin Timberlake, de world te runnen met Beyoncé of je buttons losser te zetten met de Pussycat Dolls.

5 november

Call Of Duty: Vanguard (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De tweede wereldoorlog vormt na drie jaren afwezigheid opnieuw het strijdtoneel van Call Of Duty. Sledgehammer Games bracht in 2017 al het sterke WWII en wil daar met Vanguard een knallend bisnummer aan toevoegen. De frontlinie van de oorlog brengt ons naar de vier verschillende fronten. De Solomon-eilanden, Noord-Afrika en het besneeuwde Stalingrad zijn zowel online als in een single player campaign beschikbaar. Naast een filmische campagne en een razendsnelle multiplayer zijn er ook opnieuw zombies, developed door bezieler Treyarch. Veert COD helemaal terug op of krijgen we een gekend tafereel?

9 november

Airborne Kingdom (PS4, PS5, Xone, XsX, Switch)

De fanatieke city builders onder ons kunnen met Airborne Kingdom volledig met hun hoofd in de wolken raken. Letterlijk, weliswaar. In deze city builder bouw je jouw stad ver boven de begane grond en zweef je doorheen een veranderend luchtruim. Je probeert een serene samenleving te brengen in een bruisend koninkrijk. Tijdens je hoge tochten ga je op zoek naar noodzakelijke grondstoffen en nieuwe personen die zich willen verhogen tot jouw niveau. Zorg vooral dat die propellers genoeg stroom krijgen. Daar zouden wij nu niet meteen op beginnen besparen.

Jurassic World: Evolution 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Hopelijk leren we nooit wat de gevaren zijn van het bouwen van een dino-park. Evolution 2 belooft een nog grotere en meer diepgaande management simulator van het leven zoals het is in de Jurassic World. Met meer dino’s, customization opties en verschillende constructies bouwt het tweede deel verder op de sterke basis van het origineel. Een campaign mode brengt een verhaal met genoeg prehistorisch gegrom om de echte fans te plezieren. Dr. Ian Malcolm (mét stem van Goldblum!) heeft je hulp nodig om alle wilde dino’s in de USA een plaats te geven. Oh Malcolm, wie zijn wij om uw noodkreet niet te beantwoorden?

Football Manager 2022 (Xone, PC)

Dat FIFA stress met zich zou meebrengen? Bitch please. In Football Manager 2022 kijkt de media meer dan ooit op élke beslissing die je neemt. Hoe train je jouw aanvallende spelers? Hoe ga je om met persoonlijke wrijvingen? Wie stel je wanneer op en welke visie breng je over binnen de club? FM22 gaat diép. Via de Data Hub kan elke statistiekenliefhebber dagelijks klaarkomen en dankzij meetings met andere kenners verzamel je elk detail. Nieuwe matchday animations zorgen ervoor dat er ook leven is op het veld. Als de club van jouw hart op de sukkel is wordt het hoog tijd om zélf die successen te forceren. En een héél goed alibi te hebben voor wanneer je verliest.

Forza Horizon 5 (Xone, XsX, PC)

Rij nu toch eens wat kalmer, mijn tequila klotst alle kanten op! In Forza Horizon 5 verkennen we de open wereld van Mexico aan hoge snelheden. Het Horizon Festival brengt honderden auto’s met zich mee. De events houden uren lang de voet op het gaspedaal. Van de jungle tot de woestijn, doorheen de dorpen en langs de kustlijn: overal heerst de geur van rokend rubber. Met een campaign vol avontuurlijke uitdagingen en randactiviteiten bij elke remplaats belooft FH5 hét autofestival te worden.

11 november

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

III, Vice City & San Andreas. The Trilogy brengt deze geliefde & alom geprezen open world games naar de nieuwe generatie. Deze collectie remasters brengt een fikse update aan de games die er tijdens de hoogdagen van de PS2 al waanzinnig goed uitzagen. Wie zich in een kuip vol nostalgie wil laten verdrinken kan dus terug knallen met Claude, vlammen met Tommy Vercetti en wagens pimpen en burgers eten met Carl “CJ” Johnson. Met nieuwe lighting effects, heads-up display en een gameplay systeem zoals dat van GTA V moeten de klassiekers ook heel modern aanvoelen. We hopen vurig dat dit meer dan een snelle cash grab wordt!

12 november

NERF Legends (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Échte mannen, die schieten met NERF guns! Gedaan met al dat nodeloos bloedvergieten. In NERF Legends ga je aan de slag met de legendarische schuimschieters die al jaren voor de meest intense tuinveldslagen en BBQ-brawls zorgen. In deze FPS-titel test je 15 verschillende NERF wapens tegen een leger robots in een single player mode en kan je ook online met z’n achten aan de slag. Wapens van de Elite, Mega en Ultra-series zijn beschikbaar, om er maar wat bombastische namen tegenaan te gooien. Klaar om superzacht schuimrubber tegen je voorhoofd te krijgen? Vinger op de trekker en gaan!

16 november

Sherlock Holmes: Chapter One (PS5, Xone, XsX, PC)

In deze origin story van onze geliefde detective met een soms wat wittere neus trekken we naar het eiland Cordona. Na de dood van Sherlock’s moeder lijkt er een grotere samenzwering het eiland in een grip te houden. In 1880 is onze Sherlock nog maar 21 jaar maar gelukkig al een grote wijsneus die extreem goed connecties kan leggen. Aan jou om clues te verzamelen en deze correct te verbinden in Holmes z’n “mind palace”. Naast detectivewerk belooft combat ook een belangrijke rol te vervullen in deze action-adventure titel. Gelukkig weet Sherlock ook snel vast te stellen welke pijnpunten z’n vijanden kennen in een gevecht. Die knie ziet er nogal zwakjes uit. Hoe jammer.

19 november

Battlefield 2042 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De grootste online oorlog ooit barst (hopelijk) totaal los op 19 november. De nabije toekomst is zo grim en explosief als je maar kan bedenken, en dat komt Battlefield enkel ten goeie. De futuristische strijdtonelen zijn nog nooit zo groots en divers geweest. 128 spelers nemen het next-gen 64v64 tegen elkaar op tussen instortende gebouwen, tornado’s en geweervuur uit elke richting. 10 verschillende specialists brengen een brede waaier aan high-tech gadgets met zich mee. Je klasse pas je ook on-the-go aan, waardoor dit de meest intense Battlefield ooit belooft te worden. Des te meer omdat DICE de focus uitsluitend op z’n multiplayer heeft gelegd. Nu nog zorgen dat het deftig knalt op launch.

Pokémon Brilliant Diamond / Pokémon Shining Pearl (Switch)

Word jij de kampioen van de Pokémon League in Sinnoh? Deze remake van de Pokémon-klassiekers Diamond en Pearl blijft trouw aan het origineel maar voert ook een vlottere gameplay-update door. Mount Coronet heeft er nog nooit zo mooi bijgelegen voor de verzamelaars van pocket monstertjes. Tijdens de battles zal je zeer directe en persoonlijke vechtscènes krijgen waardoor je des te luider kan meeschreeuwen met je lieverds. De legendarische Pokémon Uxie, Mesprit en Azelf wachten je op, net zoals het kwaadaardige Team Galactic. Volledige Remade Switch-version, ik kies jou!

22 november

Farming Simulator 22 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Boereuh! De plezantste versie van landbouwen is helemaal terug met Farming Simulator 22. De reeks heeft intussen een heuse cultstatus beet en zweeft cultiverend verder op z’n eigen hype. De agricultuur, het beestenhouden en de beboste gebieden hebben dringend onderhoud nodig, zowel op Amerikaans als Europees grondgebied. Zeg niet dat ze je maar één tractor hebben gegeven, want de keuze is nog nooit zo groot geweest. Met 400 authentieke machines valt bij elke boer de graanstengel gegarandeerd even uit de mond. Elk seizoen heeft z’n eigen uitdagingen en je kan bijbouwen waar nodig. We moeten dringend weer de boer op!

23 november

Final Fantasy XIV: Endwalker (PS4, PS5, PC)

Endwalker is alweer de vierde grote expansie voor FFXIV en de game moet nog niet aan aandacht inboeten. De conclusie van het verhaal komt weer een stap dichterbij met de Final Days die aanbreken. We trekken van Old Sharlayan tot naar Radz-At-Han en verkennen het meer dan mysterieuze Labyrinthos. Met een nieuwe Sage en Reaper, nieuwe dungeons én trials krijgen we een content update van jewelste. Endwalker luidt dan wel het einde in, we zijn er gelukkig nog maar nauwelijks mee begonnen.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.