Assassin’s Creed: Infinity wordt dan toch niet free-to-play

Mondjesmaat lost Ubisoft meer details over hun nieuwe Assassin’s Creed game ‘Infinity’. Tijdens een bespreking van de financiële resultaten met aandeelhouders bevestigde de studio dat de game niet free-to-play zal zijn.

“It’s not going to be free to play and this game will have a lot of narrative elements in it,” zegt Ubisoft CEO Yves Guillemot. Hij voegt hier wel aan toe dat Assassin’s Creed Infinity een enorme game met zeer innovatieve elementen zal worden.

Assassin’s Creed Infinity zal heel anders zijn dan zijn voorgangers. Volgens berichtgeving van Bloomberg wordt het een online game die zich afspeelt in verschillende historische tijdsperiodes. De game zal ook een live-service krijgen. Dit betekent dat er regelmatig aanpassingen kunnen worden gedaan, zoals het toevoegen van eventuele nieuwe periodes. De naam Infinity suggereert in ieder geval een eindeloze in-game evolutie.

De game staat momenteel nog in de kinderschoenen. Ubisoft denkt dat release pas in 2024 zal zijn. De ontwikkeling wordt geleid door een cross-studio bestaande uit Ubisoft Montreal en Ubisoft Quebec.

De Assassin’s Creed franchise heeft met Valhalla zijn toekomst goed verstevigd. Ubisoft heeft namelijk ook naar buiten gebracht dat Assassin’s Creed Valhalla de op één na succesvolste game ooit is voor de Franse uitgever. Het succes komt mede door uitbreidingen van de game zoals The Siege of Paris.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.