Nieuw patent maakt het mogelijk slecht presterende spelers uit games te schoppen

Word je ook gek van spelers in je team die geen bijdrage bieden? Dan heeft Sony misschien wel de ideale oplossing voor jou, zodat je frustraties in toom worden gehouden.

Er werd deze week een nieuw patent goedgekeurd onder de naam ‘Spectators Vote to Bench Players in a Video Game’. De naam van de feature geeft onmiddellijk duidelijkheid voor wat het staat: toeschouwers (waar je al dan niet invloed op hebt) zouden de macht krijgen om spelers uit de game te stemmen indien de prestaties niet goed genoeg zouden zijn.

Uit het patent onderaan het artikel kunnen we afleiden dat er verschillende stemopties zouden zijn bij het publiek: verwijderen, een persoonlijk bericht sturen, een waarschuwing sturen of gewoon in het spel laten. Op basis van het hoogst aantal stemmen zou er dan actie ondernomen worden. Wie stemmen wil uitbrengen zal in de buidel moeten tasten, want deze feature is niet gratis.

Het doet mij alvast een beetje denken aan de tijd van de gladiatoren, waar het volk medeverantwoordelijk was hoe het lot van die ene vechtersbaas werd beslist. Natuurlijk gaat het er deze keer iets minder bloederig aan toe. Of deze feature uiteindelijk het daglicht gaat zien is nog maar de vraag.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.