Among Us komt in december naar PlayStation en Xbox

Among Us, dat oorspronkelijk al in 2018 werd gelanceerd, veroverde vorig jaar onverwacht de gamewereld. De indie-titel groeide immers uit tot een wereldwijde sensatie tijdens de COVID-19 lockdowns die ons sociale leven lam legde.

Op 14 december van dit jaar verschijnt de razend populaire game eindelijk ook op Xbox en PlayStation. De aankondiging komt maanden nadat Sony bevestigde dat Among Us dit jaar naar PlayStation-consoles zou komen.

De PS4/PS5-versie van Among Us krijgt exclusieve cosmetische items met een Ratchet & Clank-thema. De Xbox-versie heeft echter een ander voordeel ten opzichte van PlayStation. Among Us zal niet alleen speelbaar zijn op zowel Xbox One als Series X|S, maar het zal vanaf dag één ook op Xbox Game Pass beschikbaar zijn. Het zal mogelijk zijn om met vijftien spelers tegelijkertijd online te spelen. Er is ook crossplay-ondersteuning, zodat het niet uitmaakt op welk apparaat je vrienden de game spelen.

Op dezelfde dag verschijnt er ook een fysieke editie van 33 euro. Deze Crewmate Edition wordt geleverd met alle eerdere content, een stickerset, exclusieve wallpapers en een holografische kaart. In de lente van 2022 volgen er nog twee speciale edities: de Imposter Edition voor 50 euro en een Ejected Edition voor 90 euro. Het verschil zit ‘m in de extra goodies. Zo bevat de Imposter Edition onder meer een stoffen figuurtje en een lanyard, terwijl de Ejected Edition daar nog een steelbook case, een muts en een fleecedekentje bovenop doet.

Gepubliceerd door Dsan

Dsan verkondigt al meer dan tien jaar zijn ongezouten mening over games. Begon zijn carrière bij de noorderburen van InsideGamer, maar kwam uiteindelijk ook bij GUNK/9lives terecht. Gelooft als geen ander in de huidige visie van Xbox en praat er zelfs regelmatig een podcast over vol, maar speelt net zo graag op zijn PS5 of Switch. Zijn gamerscore van een half miljoen geeft aan dat hij ooit in de ban was van achievements (en dat hij daar de onnozelste games voor gespeeld heeft), maar die verslaving heeft hij ondertussen grotendeels achter zich gelaten.