Razer introduceert nieuwe microfoons voor professionele beginnende streamers

Razer Seiren V2

Als ik aan mijn kinderen vraag “Wat willen jullie later worden?”, dan krijg ik sowieso het antwoord “Youtuber” terug. Niet verwonderlijk, want heel wat Nederlandse en Belgische streamers en Youtubers boeren ontzettend goed. Of je dat nu graag hebt of niet.

Om zowel de professionele als beginnende streamers een handje te helpen, brengt Razer twee nieuwe microfoons op de markt: de Seiren V2 Pro en Seiren V2 X. Beide microfoons zijn voorzien van volledig personaliseerbare audio mixing en geluidsprofielen via Razer Synapse en kunnen gebruikers de input/output-niveaus van meerdere audiobronnen onafhankelijk aanpassen. Maar er zijn toch enkele duidelijke verschillen te vinden tussen beide microfoons:

Dit zegt Razer zelf in hun persbericht:

De Seiren V2 Pro biedt rijke, krachtige audiokwaliteit en brengt diepte en klankgeluid in de stem van streamers naar voren. Hoogdoorlaatfilters en analoge gain-limieten zorgen ervoor dat de microfoon alleen registreert wat je wil en filteren op natuurlijke wijze ongewenste achtergrondgeluiden weg. De Seiren V2 Pro is een must-have voor elke streamer of digitale entertainer die zijn audiokwaliteit en vakmanschap wil verbeteren. Belangrijke kenmerken van de Seiren V2 Pro zijn:

  • Dynamische microfoon, voor een rijke, krachtige stemopname 
  • 20 Hz frequentierespons om het volledige geluidsbereik op te vangen
  • Hoogdoorlaatfilter om ongewenste lage frequenties te blokkeren 
  • Analoge gain-limieten om stemvervorming te voorkomen 
  • Superieur dynamisch bereik en precisie met 24 bitrate

 De Seiren V2 X is een verbetering van Razers iconische condensatormicrofoon, de Seiren X. De heldere en duidelijke audio van de Seiren V2 X zijn ideaal voor elke beginnende streamer. Met zijn supercardioïde richtingskarakteristiek kan de Seiren V2 X de stem van de streamer gemakkelijk isoleren van het achtergrondgeluid, en alleen leveren wat het publiek wil horen. Belangrijke kenmerken van de Seiren V2 X zijn:

  • 25mm condensatormicrofoon voor natuurlijke stemkwaliteit
  • Supercardioïde richtingskarakteristiek voor betere stemisolatie
  • Analoge gain-limieten om stemvervorming te voorkomen 
  • Superieur dynamisch bereik en precisie met 24 bitrate 

De Seiren V2 Pro en Seiren V2 X zijn nu beschikbaar via Razer of andere speciaalzaken voor respectievelijk €159,99 en €109,99.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.