Monster Hunter World is bestverkochte Capcom game ooit

Met maar liefst 20 miljoen verkochte exemplaren katapulteert Monster Hunter World zich naar de eerste plaats als best verkopende game van de Japanse studio. Het op één na best verkochte spel van Capcom is Resident Evil 7, dat 10 miljoen verkochte exemplaren behaalde.

De game kwam oorspronkelijk uit in januari 2018 en groeide uit tot Capcoms vlaggenschip. Monster Hunter World had maar één verkoopmaand nodig om Capcom’s bestverkochte game in zijn geschiedenis te worden.

Eind juni had de game 17,3 miljoen verkochte exemplaren, het is dus duidelijk dat het spel in een stevig tempo blijft verkopen.

Capcom’s tweede best verkochte spel is Resident Evil 7, dat net de 10 miljoen verscheepte exemplaren passeerde. Dit toont aan hoe groot de kloof is tussen Monster Hunter World en al de rest.

Een andere game uit de franchise, Monster Hunter Rise voor Nintendo Switch, heeft sinds 24 september 7,5 miljoen exemplaren verkocht en is daarmee weer een enorm succesverhaal voor de studio geworden. Een pc-editie komt er aan in januari 2022.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.