Dataminers leggen nieuwe details bloot over GTA: The Trilogy – The Definitive Edition

GTA San Andreas

Mondjesmaat krijgen we nieuwe informatie binnen over de nieuwe Grand Theft Auto-trilogie remasters. Niet via officiële weg, maar via leaks en dataminers. Deze keer is het een forumlid van GTA Forums die wat extra informatie blootlegt over de aankomende remasters.

Specifiek heeft gebruiker alloc8or – die intussen behoorlijk wat naam voor zichzelf lijkt te maken in de datamining-community – teksten gevonden die het niet tot de officiële aankondiging hebben gehaald. Deze teksten lichten een tipje van de sluier over de gameplay, alsook over hoe de gamer eruit zullen zien.

Zo zouden zowel GTA III, Vice City, als San Andreas een aangepast control scheme krijgen dat meer in lijn ligt met hoe GTA V zich laat besturen. De games zullen er visueel ook een upgrade bij krijgen door toegevoegde verlichtingseffecten, high-res textures en een hogere draw distance. Je zal dus meer kunnen zien met meer details en met een knappere belichting.

Hoewel dit behoorlijk hoopgevend klinkt, lijkt het erop dat je best je verwachtingen bijstelt over hoe deze remasters zich zullen tonen. Scherpere textures en nieuwe lighting effects doen niets aan de vreemd gevormde character models en het ontwerp van videogamesteden anno de jaren 2000. Een remaster is dan ook geen remake, zoals we recent wel eentje kregen van Demon’s Souls, bijvoorbeeld.

Eerder ontdekten we ook al dat de games samen evenveel zullen kosten als een nieuwe AAA-release en dat de vermoedelijke pc-specs aanleunen tegen die van GTA V.

Wanneer de remaster trilogie er net komt, is nog steeds niet geweten. Wel weten we dat de games op zowat alle actuele platformen beschikbaar zal zijn, van PS4 tot PS5, Xbox One tot Xbox Series X/S en Nintendo Switch. Er zouden ook mobiele versies in de maak zijn en pc-gamers kunnen het spel via de Rockstar Games launcher op pc in huis halen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.