Verschijnt de PS5 en Xbox Series X/S-versie van The Witcher 3 vandaag nog?

The Witcher 3

Dat lees je goed, de next-gen upgrade van The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition zou zomaar even vandaag kunnen lanceren, als we de website van PEGI moeten geloven. De kans is echter best klein …

Op de website van die ratingsorganisatie werd net namelijk 19 oktober toegevoegd als publicatiedatum voor de next-gen versie van CD Projekt Red’s RPG-topper.

Er bestaat dus een waterkansje dat we vandaag een stealthrelease kunnen verwachten van The Witcher 3 op PS5 en Xbox Series X/S.

Waterkans is wel echt het sleutelwoord hier. Gamesradar nam namelijk al contact op met CD Projekt en kreeg een heel factueel antwoord terug: “”PlayStation 5 and Xbox Series X/S are new platforms for The Witcher 3: Wild Hunt, so the game had to be submitted for age classification on these platforms specifically. This is standard procedure and the date mentioned on PEGI’s website is the rating’s issue date.”

De datum op de PEGI-website zou dus de datum zijn waarop de rating werd vastgelegd, niet de releasedatum van de game. Dat neemt echter niet weg dat er ‘release date’ staat en niet ‘rating date’ of iets in die grootorde. De releasedatum van de andere versies van de Game of the Year Edition die vermeld staan komen wel overeen met de data waarom ze gereleased werden.

Er zit dus maar één ding op: Pragalicious.com goed in de gaten houden om te zien hoe dit verhaal zich verder ontwikkelt.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.