Nieuwe patch voor Baldur’s Gate 3 introduceert Sorcerer-klasse, nieuwe locatie en grafische upgrade

Baldur's Gate 3 Sorcerer

De Gentse ontwikkelaar Larian Studios is al jaren bezig om de wereld te veroveren. Het team telt ondertussen meer dan 300 werknemers en is voornamelijk bekend van de uitstekende Divinity-reeks.

Nu werken ze al enige tijd aan het derde deel van de legendarische Baldur’s Gate-reeks. Deze RPG is sinds vorig jaar speelbaar via Early Access op Steam en de ontwikkelaar voegt regelmatig nieuwe content toe. Met hun nieuwste patch, Forging the Arcane genaamd, voegen ze een karrenvracht aan content toe waardoor eigenaars van deze early acces weer een pak meer te doen hebben in de game.

Forging the Arcane voegt in de eerste plaats een nieuwe klasse toe: de Sorcerer. Zoals je wel gewend bent uit andere RPG’s is magie het belangrijkste wapen van de Sorcerer, maar in Baldur’s Gate 3 krijgen ze toch iets unieks mee. Met Metamagic is het mogelijk om je spells aan te passen in het heetst van de strijd. Hiermee kan je bijvoorbeeld de range van je aanvallen vergroten, de duurtijd van spells verlengen of twee vijanden aanvallen in plaats van een. Het moet volgens de ontwikkelaar de klasse een pak meer dynamiek meegeven.

Verder voegt Larian Studios een compleet nieuwe omgeving toe. Grymforge. Dit gebied is een oud Sharran fort waardoor rivieren en lava vloeien en het is toegankelijk wanneer je het einde van de vorige build bereikte. Het spreekt voor zich dat Grymforge een pak nieuwe vijanden, quests en NPC’s huisvest om een praatje mee te slaan.

Tot slot krijgt Baldur’s Gate 3 een stevige grafische boost. Zo werd de belichting verbeterd, nieuwe colour grading toegepast, extra particle effects toegevoegd en zien de wolken en de mist er een stuk realistischer uit. Ook werd de visual depth vergroot, waardoor je meer details moet kunnen zien in de mooie vergezichten.

Baldur’s Gate 3 is nu verkrijgbaar via Steam als Early Access.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.