Hazard Zone wordt een squad-base survivalmode in Battlefield 2042

Battlefield 2042 Hazard Zone

Hoewel de bèta afgelopen weekend niet meteen van een leien dakje lief voor iedereen, houden EA en DICE het tempo hoog op vlak van aankondigingen. Vandaag is het tijd om kennis te maken met de derde multiplayermode in Battlefield 2042: Hazard Zone.

Even de context van deze mode scheppen. In het jaar 2040 vermindert een wereldwijde blackout het totale aantal satellieten met 70 procent. De spanning tussen de Verenigde Staten en Rusland stijgt. In de nasleep van deze gebeurtenis zijn tijdelijke laaghangende satellieten van beide kampen de nieuwe methode geworden om data te verzamelen in de vorm van stralingsbestendige Data Drives. 

Hazard Zone, dat kan worden gespeeld op alle zeven de Battlefield 2042 All-Out Warfare-maps, is een extractiemodus voor vier spelers, waarin je een squad kiest op basis van je speelstijl. Het is dus zaak om je team zo samen te stellen dat je het makkelijkst je doel kan bereiken: het terugvinden van Data Drives die over het slagveld verspreid liggen.

Een Hazard Zone-match bestaat uit vijf hoofdfases: 

  • Strategize & Equip: waarin je team het insertiepunt bevestigt, je Specialist kiest en je uitrusting en Tactical Upgrades selecteert.
  • Insert: inzet op de vooraf bepaalde insertiepunten.
  • Retrieve: hierin zet je squad de Intel Scanner in en ga je de strijd aan tegen vijandelijke squads, Occupying Forces en de wereld zelf. 
  • First Extraction: de eerste van twee mogelijkheden om levend de mode te verlaten. 
  • Last Extraction: hierin strijden de resterende squads om te bepalen wie zal ontsnappen en wie zal sterven.

Deze matches duren gemiddeld 15-20 minuten en kunnen met 32 spelers gespeeld worden op de Xbox Series X|S, PlayStation 5 en PC, of 24 spelers op kleinere maps op de Xbox One en PlayStation 4.

Battlefield 2042 staat nog steeds gepland op 19 november voor PlayStation 5, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Er is een gratis update voorzien voor wie de last-gen versie aanschaft.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.