Metroid Dread geplaagd door hardnekkige bug die game afsluit

Metroid Dread

Metroid Dread is een absolute topgame. Dat was de conclusie van Ardtieboy in zijn review van deze Nintendo Switch-exclusive. Toch is de game niet helemaal foutloos.

Nintendo heeft namelijk zopas onder andere via Twitter laten weten dat er een bug gevonden is waardoor je niet verder kan in de game. Als je tegen het einde van de game een deur vernietigt terwijl een kaartmarker voor die specifieke deur op de kaart wordt weergegeven, wordt de game geforceerd afgesloten en verschijnt het volgende bericht: ‘De software is afgesloten vanwege een fout.’

Het Japanse bedrijf biedt zijn excuses aan en zegt snel met een update voor de game te komen. Tot dan raadt Nintendo aan om de game opnieuw op te starten en de kaartmarker van het deurpictogram te verwijderen voordat je dit gedeelte speelt om te voorkomen dat deze fout optreedt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.