Final Fantasy 14 meest winstgevende game in de reeks met 24 miljoen spelers

Final Fantasy XIV 14 Endwalker

11 jaar nadat Final Fantasy 14 voor het eerst werd uitgebracht, onthult Square Enix dat er momenteel 24 miljoen spelers in de Final Fantasy wereld rondlopen. Bovendien is het de meest winstgevende Final Fantasy game van de serie.

Final Fantasy 14 had in 2015 vier miljoen geregistreerde spelers. Dat aantal bereikte tien miljoen tegen de tijd dat de derde uitbreiding, Stormblood, werd uitgebracht in 2017, om vervolgens te verdubbelen in de volgende vier jaar.

De oorspronkelijke Final Fantasy XIV MMORPG die in september 2010 werd gelanceerd, kreeg veel kritiek vanwege de slechte kwaliteit en dreigde een zwarte vlek te worden in de geschiedenis van de geliefde Final Fantasy gamefranchise. Naoki Yoshida kreeg de onmogelijke taak om een van de grootste mislukkingen in de geschiedenis van Square Enix te herstellen. Hij werd in december 2010 zowel producer als director van Final Fantasy XIV. Nu kan Yoshida pronken met het feit dat Final Fantasy 14 de meest winstgevende titel in de Final Fantasy serie ooit is.

Het aanhoudende succes van Final Fantasy 14 is een van de hoogtepunten in de MMORPG-wereld en een waar comebackverhaal. Dit jaar alleen al heeft de mond-tot-mondreclame voor Final Fantasy 14 het spel schijnbaar naar de mainstream gebracht. Op 19 november start een nieuw hoofdstuk voor de Final Fantasy spelers met de uitbreiding Endwalker.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.