Gratis Quake-upgrade nu beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S

Quake Remastered

Eind augustus bracht Bethesda de remaster van Quake uit om het 25-jarig jubileum van de FPS-klassieker te vieren. Er werd toen een upgrade beloofd voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S, die nu beschikbaar is.

Spelers die de PS4- of Xbox One-versie van de game hebben gekocht, komen in aanmerking voor een gratis upgrade binnen dezelfde consolefamilie, terwijl de upgrade automatisch wordt uitgevoerd voor Xbox Game Pass-abonnees die de Xbox Series X of S hebben.

Het grote voordeel van deze upgrade is dat consolespelers nu ook kunnen genieten van een maximale resolutie van 4K en een framesnelheid van 120FPS, mits je een compatibele monitor of tv hebt. De pc-versie van de game krijgt de upgrade niet, omdat deze al 4K/120FPS ondersteunt. De originele verbeterde editie was al een knappe oppoetsbeurt met een pak technische verbeteringen, zoals geüpgradede character models, dynamic lightning en anti-aliasing.

Naast de framerate-verbeteringen voegt de upgrade ook ondersteuning toe voor de Adaptive Triggers en geïntegreerde luidsprekers van de PS5 DualSense-controller voor een meer meeslepende ervaring. Xbox-spelers krijgen op hun beurt dan weer Play Anywhere-ondersteuning, wat betekent dat het bezitten van de game op Xbox deze ook ontgrendelt voor Windows-pc, terwijl de bestaande saves automatisch worden overgedragen tussen de verschillende platformen, op voorwaarde dat dezelfde Xbox Live-account wordt gebruikt.

PS4-saves kunnen niet worden overgedragen naar de PS5-versie van de game. Voorlopig kun je ook de Quake 64 add-on niet downloaden en spelen in de PlayStation 5-versie van de game, maar Bethesda verontschuldigt zich voor dit ongemak en werkt reeds aan een oplossing voor dit probleem.