Old School RuneScape krijgt voor het eerst in vijf jaar een grote nieuwe gamemode

OldSchoolRuneScapeGroupIronman

Als je de naam moet zeggen van een MMORPG, zullen heel wat onder jullie World of Warcraft roepen. Maar een van de oervaders van het genre is zonder enige twijfel RuneScape.

De reeks zag twintig jaar geleden het levenslicht en is tot op de dag van vandaag razend populair. De Old School-variant wil deze originele game in ere houden, en toch heeft het voor het eerst in vijf jaar een nieuwe gamemode gekregen.

In Group Ironman moet je samen met andere gamers de handen in elkaar slaan om ware legendes te worden. Je vecht in teams van twee tot vijf gamers een bitse strijd uit waar je strategieën moeten bedenken om nieuwe records te vestigen en naar de top van het klassement te stijgen. Daarnaast zijn er geen restricties tussen teamgenoten, wat uniek is voor een Ironman-mode. Spelers kunnen hierdoor middelen ruilen, gebruik maken van gedeelde opslag en zelfs elkaars ‘Player-Owned Houses’ bezoeken. 

“Na het succes van Hardcore Ironman in 2016 zijn we ontzettend blij om een volledig nieuwe avontuurlijke twist aan de Old School-ervaring toe te voegen met Group Ironman. Spelers kunnen nu hun meest vertrouwde kompanen meebrengen en de uitdagingen samen aangaan. Het gaat erom dat je alles verdient met bloed, zweet en tranen, door te verzamelen, te craften en te vechten. Het is een grote uitdaging die spelers tot het uiterste dwingt terwijl ze de glorie delen met hun vrienden. We zijn ervan overtuigd dat zowel bestaande als nieuwe spelers een geweldige tijd tegemoet gaan in Group Ironman.”

Kieren Charles, Lead Content Developer van Old School RuneScape

Het interessante is dat deze mode er gekomen is na een stemming door de RuneScape-spelers zelf. Want vooraleer er nieuwe content aan Old School RuneScape wordt toegevoegd, wordt de mening van de community gevraagd. Er is telkens een meerderheid van 75% nodig om de content te accepteren. De Group Ironman-poll haalde met 140.000 stemmen van spelers een succesvolle 80% approval rating. Het was de poll met de meeste stemmen ooit in de acht jaar lange geschiedenis van de game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.